április 16, 2021

Keresés

OBU: egyszerű megoldás a használatarányos útdíjfizetésre

2013 nyarán Magyarországon is bevezetésre került a HU-GO névre keresztelt, használattal arányos e-útdíj fizetési rendszer a 3,5 tonna össztömeget meghaladó gépjárművek vonatkozásában. Az útdíj fizethető előre megváltott úgynevezett viszonylati jeggyel, továbbá az Európai Elektronikus Útdíj Szolgáltatás (EETS) irányelveinek megfelelő fedélzeti eszköz segítségével.

Bővebben: OBU: egyszerű megoldás a használatarányos útdíjfizetésre

Görgey Gábor: Eszkimó nyár

Az első olyan verseskötet, amelyet nem ajándékba kaptam, hanem magam mentem be érte a könyvesboltba, Görgey Gábor Füst és fény című, alig negyvenoldalas, ötszáz példányban megjelent, öt forintért árult füzetkéje volt. (A hihetetlen könyvár magyarázatra szorul, ezért sietek elárulni, hogy mindez 1956 nyarán történt.)

Bővebben: Görgey Gábor: Eszkimó nyár

Az egyházaknak jutó felajánlások mértéke

Az egyszázalékos felajánlások szétosztása között nagy érdeklődésre tarthat számot az egyházaknak jutó felajánlások mértéke. Mindenkit érdekel, hogy mennyit kaphatnak a katolikusok, a gazdagnak elkönyvelt zsidó felekezetek vagy éppen a Hit Gyülekezete. Mivel minden évben készül kimutatás a pontos összegekkel, ezért az 1%-okból valóban komoly következtetések vonhatók le. Lássuk a listát.

Bővebben: Az egyházaknak jutó felajánlások mértéke

Influenza megelőzése

Influenzásnak lenni manapság mindennapos dolog. Ezt az egyszerű megfázásos tüneteket produkáló vírusos megbetegedést azonban érdemes komolyan venned. A múltszázadban egy 1918-as influenza járvány világszerte több mint 20 millió áldozatot szedett. Szerencsére ma már minden rendelkezésre áll, hogy téged ne dönthessen ágyba...

Bővebben: Influenza megelőzése

Balesetben sérült személyek kártérítése

A szakszerű ügyvédi segítségre még inkább szükség lehet akkor, amikor egy baleset során sérülünk meg: legyen szó munkahelyi vagy közúti balesetről, a kárigény leginkább akkor áll fenn, amikor vétlenként szerepelünk a balul elsült történetben.

Bővebben: Balesetben sérült személyek kártérítése